Infantesa | La Vall d'uixo

Infantesa

En 1956, l'Assemblea General de nacions Unides va recomanar que s'instituïra en tots els països un Dia Universal de la Infància, que es consagraria a la fraternitat i a la comprensió entre els xiquets i les xiquetes del món sencer i es destinaria a activitats pròpies per a promoure el benestar dels xiquets i xiquetes del món.

El 20 de novembre es commemora la data en què l'Assemblea General va aprovar la Declaració sobre els Drets del Xiquet en 1959 i la Convenció sobre els Drets del Xiquet en 1989. Per això, el 20 de novembre ha passat a ser el Dia Universal dels Xiquets i les Xiquetes.

Els drets fonamentals del xiquet són:

- A la vida
- A la salut
- Al descans, l'escampament, el joc, la creativitat i les activitats recreatives

- A la llibertat d'expressió i a compartir els seus punts de vista amb altres
- A un nom i una nacionalitat

- A una família
- A la protecció durant els conflictes armats
- A la llibertat de pensament, consciència i religió

- A la protecció contra el descuit o tracte negligent
- A la protecció contra el treball infantil i contra l'explotació econòmica en general
- A l'educació, que serà gratuïta i obligatòria almenys en les etapes elementals

Per això des de 1998 l'Ajuntament de la Vall d'Uixó organitza esta jornada d'oci i temps lliure en col·laboració d'associacions Juvenils i entitats Socials que treballen en l'àmbit de la infància, com a punt de trobada més per a reivindicar eixos drets.

Els últims anys per a donar hi ha conéixer estos drets en cada jornada s'eligix un dret i la majoria de les activitats giren al voltant d'este Dret. Per a enguany el dret triat és: Els xiquets i xiquetes tenen dret a tindre salut. Estes activitats estan compostes de tallers de manualitats, d'habilitats, de pintura i dibuix, de jocs educatius, exhibicions de gimnàstica i balls acrobàtics, i una àmplia zona de diferents modalitats esportives.

Per això l'Ajuntament de la Vall d'Uixó realitza activitats commemorant este dia. Per a enguany i baix el nom de TEMPS DE INFANTESA,  i vist les nombroses activitats que es realitzen envoltant dels xiquets i xiquetes, s'ha dissenyat un programa conjunt de Regidories per a donar-li major visibilitat i repercussió.
 

VEURE O DESCARREGAR EL FULLET DE TEMPS DE INFANTESA

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal