Festes Patronals | La Vall d'uixo

Festes Patronals

La Vall d´Uixó, és un municipi que es caracteritza per tenir 2 Festes Patronals declarades ambdues d'Interès Turístic Nacional.

Per captar la tradició secular de la nostra festa cal endinsés en les arrels històriques de la nostra ciutat. En època musulmana estava poblada per sis aldees, que van donar lloc a dos nuclis poblacionals separats, encara que formant un sol municipi amb dues parròquies. Això va a marcar profundament la vida de la Vall d´Uixó, ja que aquesta va a desenvolupar-se al voltant de cadascuna de les parròquies creant la seva configuaració pròpia i independent encara que sigui un únic poble, donant lloc a través del temps, i en el tema que ens ocupa, a tenir les seves pròpies i diferents festes.

En ambdues festes hem de destacar, la presentació de les Regines, on familiars i amics, renden homenatge a les joves que representen a la ciutat en aquells actes festius que els requereixin i amb acompanyament de l'Autoritat Màxima de la ciutat.

Un dels atractius d'ambdues festes, resideix en els seus actes religiosos, on es realitzen ofrenes de flors als Patrons de la Vall d´Uixó i les processons on s'uneixen tradició, fervor i sentiment. 

A cada festa, destaquem les seves famoses “Fires” en la de Sant Vicent Ferrer, la Fira Agrícola, Comercial i de Vehicles “FEPAM-FECOV”, que atreu a visitants de tota la província. A la festa de la Sagrada Família i Santíssim Crist, la Fira Medieval, amb gran poder d'atracció per al visitant. 

En ambdues festes, són típics els sopars populars, amb el famós “empedrao” al que sempre acompanya el dolç típic de les “manjòvenes” i per acabar aquesta festa de germanor els segueix un espectacle musical. 

I com no podia ser d'una altra manera, s'ha continuat la tradició d'exhibir Bous Braus de famoses ramaderies. Ambdues festes, busquen toros espectaculars i amb molt trapio que obren les seves portes de chiquero, causant una gran expectació a l'afeccionat. Arribada la nit, el “bou embolat”, els nervis en el moment de calar foc, de tallar la corda, són sensacions dignes de conèixer, que no haurien de perdre's. 

FESTES PATRONALS SANT VICENT FERRER

Declarades d'Interès Turístic Nacional, l'any 2003. Anualment les dates de celebració, són al voltant de l'emblemàtic dia de Sant Vicent Ferrer, o siga, dilluns següent al dilluns de Pasqua, es desenvolupen al voltant de la Parròquia de nostra Sra. de l'Assumpció i de l'Ermita de Sant Vicent. Sent la seva durada de dues setmanes. 

FESTES PATRONALS SAGRADA FAMÍLIA I SANTÍSSIM CRIST

Declarades d'Interès Turístic Nacional, l'any 2004. Anualment les dates de celebració, són al voltant de l'emblemàtic dia de la Sagrada Família, o siga, dilluns següent al segon diumenge d'Octubre, es desenvolupen al voltant de la Parròquia del Sant Ángel i de l'Ermita de la Sagrada Família. Sent la seva durada de dues setmanes

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal