Coves de Sant Josep | La Vall d'uixo

Coves de Sant Josep

Les Coves de Sant Josép és una cova per la qual transcorre el riu subterrani de Sant Josép de 2.750m de longitud amb possibilitat d'aconseguir els 4 o 5 km, la qual cosa la situaria dins del Catàleg Mundial de Grans Cavitats, és una meravella indescriptible, doncs en ella es combinen les formes capritxoses de la naturalesa amb una cuidada il·luminació artificial per a construir un món de fantasia en el qual la llum, les formes i el color adquireixen la seua màxima expressió.

L'interior de la cova també va ser utilitzat durant la Prehistòria per grups humans per a establir el seu hàbitat.

Les últimes excavacions arqueològiques efectuades han donat com resultat la troballa d'un jaciment amb una cronologia superior als 15.000 anys. Així mateix s'han trobat pintures rupestres d'estil esquemàtic, que adquireixen gran valor per tractar-se de l'única mostra d'aquest art en la comarca de la Plana Baixa.

El riu subterrani constitueix un atractiu natural únic per la seua navegabilitat i per la seua bellesa. Des del segle XVIII es coneixen estudis sobre la zona referents a formacions vegetals molt poc freqüents, espècies endèmiques i geologia excepcional en la qual es pot apreciar el riu subterrani navegable més llarg d'Europa, i al mateix temps la Cova valenciana de major recorregut.

A l'entrada de la cova, en la part esquerra de la qual es poden observar els dos grups de pintures rupestres, trobem un corredor flanquejat per blocs on es troba el jaciment arqueològic en procés d'excavació. Arribats al embarcador, i solcant les aigües curse a dalt, contemplarem la "Sala de les Ratapenades", amb una àmplia platja d'arena. Un curt passadís desemboca en una altra sala, en el començament de la qual es troba el llac de Diana, de gran profunditat. Més endavant, el Pas dels Sifons ens fa aconseguir el Llac blau, de 12 m de profunditat. A partir d'ací el curs del riu és més accidentat; després del llac del Diable s'accedeix a les Canyades, amplies graveres que formen platges.

Informació i reserves en:
www.covesdesantjosep.es

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal