El plenari aprova per unanimitat consensuar la millora de l'accés al Carmadai | La Vall d'uixo

Dijous, Setembre 7, 2017 - 13:45
El plenari aprova per unanimitat consensuar la millora de l'accés al Carmadai
El regidor del PP Óscar Clavell va reconèixer que en 2013 no van construir la rotonda gran en els terrenys expropiats “perquè podia ser un problema per al barri”

El plenari municipal va aprovar per unanimitat consensuar amb els veïns i empresaris un projecte de millora de l'accés al barri Carmadai una vegada els terrenys expropiats en 2009 estiguen inscrits a nom de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó i se cedisquen a la Conselleria d'Obres Públiques, ja que l'anterior equip de govern del Partit Popular no va realitzar esta gestió en el seu moment malgrat haver pagat 100.000 euros per l'expropiació.

El regidor d'Interior, Javier Ferreres, ha explicat que la moció presentada en un primer moment per Ciudadanos “demanava reconsiderar el projecte de 2013 de construir una rotonda única de grans dimensions amb dos carrils”. Però des de l'actual equip de govern “vam aportar dades i proves perquè es rectificara, perquè eixa infraestructura hauria ocasionat greus problemes de soroll i de velocitat”.

En este sentit, el regidor del PP Óscar Clavell (anterior alcalde i edil d'Urbanisme quan es van expropiar els terrenys i no es van inscriure a nom de l'Ajuntament) va reconèixer “i va confessar” que l'any 2013 no van executar en esta zona la rotonda gran “perquè podia ser un problema per al barri”.

Ferreres ha apuntat que el Partit Popular “es contradiu en reconèixer que va guardar el projecte en un calaix perquè l'ex consellera Isabel Bonig ho va desestimar per a evitar embolics perquè sabia que era inviable”. “El PP sabia que els terrenys estaven expropiats, va ocultar eixa informació i va mentir i va abandonar a tot el Carmadai”, ha afegit.

L'edil ha agraït “la predisposició de Ciudadanos a rectificar la moció per a arribar a un consens i que tots els partits polítics votàrem a favor”. A més ha destacat que l'actual equip de govern ha estat “des del primer moment al costat dels veïns i veïnes del barri”.

Així, ha recordat que el projecte actual “va ser consensuat en una assemblea en la qual cap veí va posar objeccions” i posteriorment “els problemes tècnics de drenatge i sorolls s'han solucionat amb la modificació de les obres per a eliminar el gorjal (segon anell) de les rotondes i construir un sistema d'evacuació de l'aigua que fins ara no existia.

L'objectiu d'estes millores de l'accés era, tal com reivindicava l'associació de veïns des de fa 20 anys, “pacificar” esta zona residencial, convertint-la en una via urbana “en la qual els vehicles passen a velocitat reduïda”, ha expressat Ferreres, qui també ha donat a conèixer un informe en el qual “els tècnics municipals diuen que la rotonda gran passaria més prop dels habitatges, augmentaria els sorolls i la velocitat dels vehicles i, per tant, la perillositat”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal