L'alumnat dels instituts tria a les dones que donaran nom a cinc carrers | La Vall d'uixo

Dimarts, Març 7, 2017 - 11:15
L'alumnat dels instituts tria a les dones que donaran nom a cinc carrers
El projecte 'Memòria en femení' servirà per a substituir la nomenclatura dels vials públics que encara conserven el nom de ex alcaldes franquistes

L'alumnat dels instituts de la Vall d'Uixó triarà a les dones que donaran nom als cinc carrers que encara conserven la nomenclatura de ex alcaldes franquistes, en compliment de la moció de memòria històrica aprovada a l'octubre del 2015 i gràcies al projecte 'Memòria en femení' que han impulsat conjuntament les regidories d'Igualtat, Educació i Cultura.

En el concurs han participat 25 alumnes dels IES Benigasló i Honori Garcia, que han presentat 18 treballs. El jurat farà públics els guanyadors en un acte que se celebrarà demà, 8 de març, a les 19.00 hores en el Teatre Municipal, abans del Concert del Dia Internacional de la Dona a càrrec de l'Orquestra de Vent del Conservatori Professional de Música Francesc Peñarroja.

El regidor de Cultura, David Lluch, ha expressat que “tan sols el 10% dels carrers dedicats a persones tenen nom de dones” i que s'ha detectat que “en matèria d'igualtat estem donant passos cap enrere, perquè existeix un repunt de les actituds masclistes entre els adolescents i els joves”.

Per açò es va decidir que en el procés participatiu per a canviar els nom d'estos cinc carrers participara l'alumnat dels instituts, perquè “és fonamental que prenguen consciència del paper de les dones en la història i a través del treball d'investigació que han realitzat ells mateixos coneguen figures importants de la societat que no han sigut reconegudes simplement pel fet de ser dones”, ha apuntat Lluch.

Per la seua banda, la regidora d'Educació, Carmen García, ha posat l'accent que l'objectiu principal és “visibilitzar a les dones que al llarg de la història han aportat a la ciència, a l'esport, a les arts, les humanitats, la política o la lluita feminista”.

Així, el projecte 'Memòria en femení' combina la memòria històrica “amb el rescat de l'ostracisme de les dones a les quals la història i el patriarcat han relegat”. El premi per als joves guanyadors serà de 100 euros, un diploma que reconeixerà el seu treball i “l'honor d'haver escollit el nom d'un carrer de la seua ciutat”, ha finalitzat García.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal