L'Ajuntament redueix el límit d'endeutament fins al 64% en dos anys | La Vall d'uixo

Divendres, Setembre 1, 2017 - 14:15
L'Ajuntament redueix el límit d'endeutament fins al 64% en dos anys
Fa dos anys estava per damunt del 75% i la regla de despesa patia un desfasament d'1,1 milió d'euros que ara s'ha rebaixat a 200.000 euros

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha reduït el límit d'endeutament fins al 64%, gràcies a que durant esta legislatura s'han pagat més de 6,6 milions d'euros en amortització de préstecs als bancs. L'alcaldessa, Tania Baños, ha destacat que açò “repercuteix positivament en la gestió municipal, perquè podem crear quatre places d'agent de Policia Local en propietat per a donar estabilitat a la plantilla”.

Estes dades es desprenen de l'informe d'estabilitat pressupostària del 2016 que elabora l'interventor. Açò significa que “els comptes municipals tiren endavant i estem complint amb el que ens demana la llei” i que amb “una gestió responsable estem millorant a poc a poc la situació que ens vam trobar en entrar a governar”, amb el límit d'endeutament per damunt del 75%.

Quant a la regla de despesa, l'actual equip de govern també ha aconseguit “reduir el desequilibri existent”, ja que en arribar al govern fa dos anys existia un desfasament d'1,1 milions d'euros i ara s'ha rebaixat a 200.000 euros. “Seguim treballant per a reduir-ho a zero, malgrat les dificultats que ens hem trobat”, ha indicat Baños.

En este sentit, en este legislatura s'ha fet front a diverses sentències judicials “heretades de la gestió anterior”, amb el pagament de 3 milions d'euros per qüestions urbanístiques o més de 360.000 euros en altres relacionades amb la política de personal del Partit Popular. A més s'ha recorregut una altra d'1,2 milions d'euros “per la seua mala gestió urbanística”.

L'alcaldessa ha explicat que “són decisions que es van prendre anteriorment i en les quals no tenim gens que veure però que ara sí que tenim la responsabilitat d'arreglar i assumir el pagament, independentment de si tenim la culpa o no”.

REDUCCIÓ DE L'IBI

L'actual equip de govern també està amortitzant el préstec de 8 milions d'euros “que Clavell va sol·licitar en 2012 per a pagar les factures de Bonig” i que “ens costa a tots els vallers i valleres 1,2 milions d'euros a l'any, quantitat per la qual podríem baixar l'IBI per a beneficiar a tots els vallers i valleres”.

En les dos legislatures anteriors el PP “va augmentar la recaptació de la contribució en 11 milions d'euros”, per la qual cosa “corregir esta situació és complicat, però ja hem anat donant passos amb la sol·licitud de dues revisions cadastrals i amb la renúncia que hem fet enguany a percebre 180.000 euros d'este impost perquè els rebuts baixen”.

No obstant açò, la munícipe ha remarcat que “sabem que la disminució encara no és la que tots volem, però sí que són gestos que deixen clar el nostre compromís amb anar reduint l'IBI a mesura que la situació econòmica de l'Ajuntament ho permeta”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal