L'Ajuntament portarà al plenari de juny l'aprovació del nou ROM | La Vall d'uixo

Dijous, Maig 11, 2017 - 10:45
L'Ajuntament portarà al plenari de juny l'aprovació del nou ROM
L'actual equip de govern ha consensuat amb tots els partits polítics la seua actualització i modernització, que no es feia des de l'any 2000

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha conclòs el procés per a consensuar l'actualització i modernització del ROM (Reglament Orgànic Municipal) amb tots els partits amb representació, després de l'última reunió de la junta de portaveus per a ultimar esta modificació que es portarà al plenari del mes de juny per a la seua aprovació.

El regidor de Participació Ciutadana i primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente, ha assenyalat que s'han modificat 70 articles, la qual cosa suposa “una remodelació profunda que afecta a més del 50% del seu contingut”. I és que des de l'any 2000 “no s'havia treballat per a actualitzar-la, fa més de 17 anys, quan és un dels documents més importants a nivell municipal, ja que regula la vida política de l'Ajuntament”.

En este sentit, es fan actualitzacions fonamentals a l'actual normativa i als nous noms dels organismes, així com s'introdueixen canvis en el desenvolupament i les intervencions del públic en el plenari, en les tasques de les juntes de portaveus i en la sol·licitud de compareixences.

Llorente ha explicat que s'ha acordat “donar un major protagonisme” a la junta de portaveus, que es reunirà mensualment abans del ple per a “tractar qüestions relatives al seu contingut, mocions o esmenes”.

L'objectiu final és “facilitar el transcurs de les sessions, perquè aquesta legislatura és la compta amb més partits polítics amb representació municipal de la història”. Així, s'ha fet necessari regular elements com l'eliminació de l'obligatorietat que un partit compte amb dos regidors per a formar grup municipal propi.

Algunes d'estes qüestions entraran en vigor una vegada el nou ROM estiga aprovat definitivament i unes altres entraran en vigor a partir de la pròxima legislatura. Este document serà públic i s'editarà en valencià i castellà, “perquè des d'este equip de govern hem fet un gran esforç per millorar el funcionament de l'Ajuntament i el nostre servei a la ciutadania”.

Per açò, l'edil ha agraït als portaveus “la seua participació en les sessions que hem celebrat durant aquests mesos per a treballar en aquesta modificació, demostrant una capacitat de consens i de diàleg que esperem que es veja reflectida en la seua aprovació per unanimitat”. “Davant les acusacions que fa el PP que som sectaris, este procés demostra amb fets que comptem amb tots per a millorar la nostra ciutat”, ha finalitzat.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal