L'Ajuntament converteix la ciutat en un museu viu, actiu i participatiu | La Vall d'uixo

Divendres, Desembre 30, 2016 - 13:30
L'Ajuntament converteix la ciutat en un museu viu, actiu i participatiu
La Marxa de les Torres del 8 de gener donarà inici al projecte 'Museu en marxa' per a posar en valor la història i el patrimoni local

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó, a través de la Regidoria de Cultura, ha dissenyat el projecte 'Museu en marxa', amb l'objectiu principal de “recuperar el nostre patrimoni, que desafortunadament ha estat molt abandonat en els últims anys, i per a fer-ho cal voler-lo i conèixer-lo”, tal com ha explicat el regidor de l'àrea, David Lluch.

La primera activitat d'esta iniciativa que pretén que la Vall d'Uixó siga “un museu viu, actiu i participatiu” serà la Marxa de les Torres del diumenge 8 de gener, que eixirà a les 9.30 hores des de l'aqüeducte i farà un recorregut guiat per les torres de Benigafull, Benizahat, la Cassota i la Torrassa. La ruta és apta per a totes les edats i pretén “donar a conèixer el nostre patrimoni d'una manera pedagògica i divertida”.

'Museu en marxa' s'engloba dins de “un projecte més ampli i ambiciós, dels que fan poble”, com és crear un museu en la Fàbrica de la Llum “que pose en valor la nostra història i les nostres arrels, no solament per a oferir un atractiu més als turistes sinó perquè els vallers i valleres coneguen i gaudisquen del nostre patrimoni”.

Lluch ha afirmat que 'Museu en Marxa' entra dins "del procés participatiu i comunicatiu per a aconseguir-ho, implicant a totes les associacions locals i a la ciutadania en general en este projecte de difusió i dinamització cultural”.

Per açò ha convidat a tots els veïns i veïnes a participar en aquesta primera activitat, que dóna continuïtat a la visites guiades al poblat íber, les rutes nocturnes pel casc urbà o la Marxa a les fonts, que van tenir una “molt bona acollida”, ha indicat l'edil.

Cal destacar que les torres de la Vall d'Uixó “són estructures per a molts oblidades però molt importants en la nostra història”. De fet, la figura heràldica (escut) de la ciutat és una torre coronada pel sol.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal