L'Ajuntament celebra la II Setmana Europea de la Mobilitat | La Vall d'uixo

Dimarts, Setembre 12, 2017 - 14:00
L'Ajuntament celebra la II Setmana Europea de la Mobilitat
El divendres obri la programació amb una ruta amb bicicleta, patins o caminant per a conèixer les llegendes i històries de la ciutat

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó s'ha adherit per segon any consecutiu a la Setmana Europea de la Mobilitat, baix el lema 'Compartir et porta més lluny'. Esta iniciativa que es desenvoluparà del 15 al 22 de setembre compleix amb “la labor de conscienciar sobre mobilitat urbana sostenible i l'ús de mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient”, tal com ha explicat el regidor de Policia, Javier Ferreres.

Durant tota esta setmana s'estan impartint xarrades sobre mobilitat sostenible en els tres instituts. Però la programació obrirà este divendres, 15 de setembre, a les 21.45 hores, amb 'La Vall de llegenda: històries i llegendes del carrer', una ruta amb bicicleta, patins o caminant que farà parades “en llocs emblemàtics de la nostra ciutat, on s'explicaran històries de la cultura popular que els nostres majors encara expliquen”.

En acabar se celebrarà una pujada al campanar de l'Assumpció “perquè els participants tinguen una vista aèria nocturna de la ciutat” i es llegirà el manifest d'enguany en la peatonalitzada plaça de l'Assumpció, que és “un símbol de la nostra aposta per recuperar espais per a les persones”, tal com ha assenyalat Ferreres.

El diumenge 17 de setembre, gràcies a la col·laboració de les festes de la Mercé, s'ha inclòs una carrera a peu solidària (9.00 hores) i la carrera ciclista urbana Memorial Esteban Esteve Esbrí (11.00 hores).

El programa també s'ha volgut acostar als barris i el dimarts 19, a les 18.00 hores, eixirà una marxa a peu guiada per les muntanyes que emboliquen el barri Toledo. Pensant també en tots els públics, el dimecres 20, a les 17.00 hores en la plaça de l'Assumpció, se celebrarà 'Esports al carrer' amb activitats saludables i jocs esportius per a xiquets i adults.

La reflexió i el debat seran protagonistes en la taula redona sobre mobilitat compartida del dijous 21, a les 19.00 hores en el Palau de Vivel, en la qual participaran representants dels municipis de la comarca i experts “per a intercanviar propostes de millora de la connexió interurbana en la Plana Baixa”.

L'acte central de la setmana tindrà lloc en la plaça del Centre el dia 22, coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxes i amb una pedalada des dels col·legis i instituts. Així, per a esta jornada “es recomana deixar el vehicle particular, caminar, fer esport i utilitzar el transport públic o la bicicleta”.

Per a açò es tallarà al tràfic la plaça del Centre i a partir de les 11.00 hores es presentarà el projecte europeu Stars de camins escolars assegurances. Ahir es va celebrar una reunió amb representants dels 15 centres educatius i de totes les àrees municipals implicades per a coordinar la seua posada en funcionament.

La Regidoria de Policia promou la II Setmana de la Mobilitat, en la qual també participen les regidories de Medi Ambient, Esports i Educació, en un treball conjunt que s'emmarca dins de l'aposta de l'actual equip de govern amb la sostenibilitat, per al que ja s'han adquirit tres bicicletes elèctriques i a l'octubre es rebrà el vehicle 100% elèctric.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal