L'Ajuntament bonifica a Afaniad el 90% de l'impost de construccions per a crear un habitatge tutelat | La Vall d'uixo

Dilluns, Març 13, 2017 - 12:00
L'Ajuntament bonifica a Afaniad el 90% de l'impost de construccions per a crear un habitatge tutelat
Este matí s'ha realitzat una visita a les obres, que està previst que finalitzen a principis del mes de juliol

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha bonificat a Afaniad el 90% de l'impost de construccions de les obres de rehabilitació d'un immoble per a destinar-lo a un habitatge tutelat per a persones amb discapacitat intel·lectual, que se situa en la intersecció dels carrers Octavi Ten i Borriana.

L'alcaldessa, Tania Baños, el regidor de Serveis Socials i primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente, i la regidora d'Urbanisme, Francesca Bartolomé, han visitat els treballs al costat de la presidenta d'Afaniad, Mª Ángeles Pérez, el president de Plena Inclusión CV, Mario Port, i el delegat de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Picher.

La compra i rehabilitació de l'immoble és possible gràcies a la col·laboració i a les aportacions de Fundación Once, Obra Social La Caixa, Caixabank i empreses i particulars. Està previst que esta actuació finalitze a principis del mes de juliol i una vegada l'habitatge tinga la cèdula d'habitabilitat s'instal·larà l'equipament, per al que Afaniad està ja treballant per a aconseguir ajudes públiques i privades.

Posteriorment l'associació sol·licitarà a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives “les subvencions necessàries perquè el servei s'oferisca a través de places públiques del sistema de dependència”, tal com ha assenyalat la presidenta.

Per la seua banda, Baños ha destacat que Afaniad és “una entitat històrica en la nostra ciutat i que mereix tot el nostre suport i agraïment pel treball que realitzen”. Així, ha afirmat que gràcies a la col·laboració de Fundación Once “serà realitat un recurs en el qual les persones amb discapacitat puguen construir un projecte que els garantisca l'autonomia personal, perquè l'objectiu de totes les persones és tenir una vida digna”.

L'habitatge consta de dos plantes i comptarà amb habitacions, espais multiusos i sala esportiva, “serveis que van a permetre que les persones que visquen ací desenvolupen una vida autònoma i independent”, ha assegurat Port, el col·lectiu que en 2014 va plantejar a Afaniad la possibilitat de sol·licitar este projecte plurianual d'integració social.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal