L'Ajuntament aprovarà el seu primer pla d'igualtat amb 41 mesures concretes | La Vall d'uixo

Dimecres, Setembre 6, 2017 - 13:45
L'Ajuntament aprovarà el seu primer pla d'igualtat amb 41 mesures concretes
El document implementa polítiques d'accés a l'ocupació, retribucions, conciliació laboral, prevenció de l'assetjament sexual o llenguatge no sexista

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó aprovarà esta vesprada en el plenari municipal el seu primer Pla d'Igualtat que garantirà la igualtat real i efectiva entre homes i dones, amb la implementació transversal de polítiques actives en matèria d'accés a l'ocupació, classificació professional, formació i promoció, retribucions, conciliació laboral i familiar del personal, salut laboral, prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe i comunicació i llenguatge no sexista.

La regidora d'Igualtat, Francesca Bartolomé, ha destacat que “la igualtat entre homes i dones és una prioritat fonamental i necessària en la nostra societat, perquè malgrat les lleis aprovades en els últims anys encara perduren situacions de desigualtat en els àmbits públics i privats”. Per açò, ha afirmat que des de la institució més propera “hem de promoure una ciutat més igualitària i justa”.

En el procés d'elaboració del pla d'igualtat ha participat el personal de l'Ajuntament a través dels responsables de cada departament i els representants sindicals i també s'ha comptat amb l'acompanyament i supervisió de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I. La Comissió d'Igualtat farà el seguiment i “seguirà treballant per a anar adaptant-ho a les noves necessitats que vagen sorgint”.

Este document de treball estratègic consta de 41 mesures concretes per als pròxims tres anys i està encaminat a aconseguir “la igualtat de tracte i d'oportunitats laborals entre dones i homes en l'àmbit laboral i remoure els obstacles que impliquen la pervivència de qualsevol tipus de discriminació a l'entorn de treball”, ha explicat Bartolomé.

Des de fa 10 anys la Llei Orgànica 3/2007 del 22 de març obliga a les administracions públiques a disposar d'un pla d'igualtat i “els anteriors equips de govern del PP durant dues legislatures no van fer gens per a crear-ho i posar-ho en funcionament”.

L'edila ha remarcat que “des de hui anem a complir amb la normativa a nivell intern i anem a posar-nos a treballar en un pla extern perquè la Vall d'Uixó siga un referent en drets i en igualtat entre totes les persones”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal