La formació pràctica i la innovació centren les II Jornades Educatives | La Vall d'uixo

Divendres, Setembre 8, 2017 - 17:00
La formació pràctica i la innovació centren les II Jornades Educatives
Una de les ponències avança el projecte de camins escolars segurs que es començarà a implantar a partir del 22 de setembre

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha inaugurat les II Jornades Educatives: Fem Escola, Fem Ciutat, en les quals s'han inscrit 400 persones entre docents, estudiants i públic en general. La regidora d'Educació, Carmen García, i el director territorial d'Educació, Robert Roig, han sigut els encarregats d'obrir esta edició en la qual s'ha apostat per la formació a través de tallers pràctics sobre aprenentatge basat en el joc, tècniques per a pronunciar millor i ús del teatre com a transformador social.

Els assistents també han pogut gaudir de les ponències 'APS com a eina de transformació social' a càrrec de Roser Batlle i 'Ciutats per a les xiquetes i xiquets: rutes segures per a anar a l'escola' de Raquel Navas. Precisament la regidora ha donat a conèixer que a partir del 22 de setembre es començarà a implantar en els 12 col·legis públics del municipi el projecte europeu Stars, amb l'objectiu que “els escolars puguen anar al col·legi caminant, en patinet o amb bicicleta amb seguretat”.

Estes jornades s'emmarquen dins del projecte de Ciutat Educadora i de l'aposta per la innovació educativa per a “formar una ciutadania crítica, responsable i compromesa”. Per a açò s'estan impulsant en tots els centres educatius accions de “aprenentatge-servei com a eina de transformació social”. Com a exemple cal recordar els obstacles del parc de gossos que van construir els alumnes de l'IES Honori Garcia, les activitats de Design For Change o la transformació dels patis.

La programació continuarà demà, dissabte 9 de setembre, amb la conferència a càrrec dels representants dels CEIP La Llancuna (Barcelona) i Princesa d'Asturies (Elx) que destaquen per haver implantat projectes innovadors. I Elena Duque tancarà la trobada amb la ponència 'Violència zero'. També dins de l'àmbit educatiu, es lliuraran els premis a l'excel·lència acadèmica del passat curs en el Palau de Vivel.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal