Els clubs esportius que reben ajudes de l'Ajuntament hauran de prohibir les actituds violentes | La Vall d'uixo

Dijous, Maig 4, 2017 - 12:30
Els clubs esportius que reben ajudes de l'Ajuntament hauran de prohibir les actituds violentes
L'objectiu és combatre els brots de violència física o verbal en l'esport, especialment en les categories de formació de xiquets i xiquetes

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó revisarà i modificarà els convenis i subvencions que se signen amb els clubs esportius perquè els que reben ajudes públiques prohibisquen les actituds negatives o violentes i establisquen sancions als autors d'estes accions en cas de produir-se, bé siguen jugadors, pares o tutors, directius o entrenadors.

El regidor d'Esports i segon tinent d'alcalde, Jordi Julià, ha destacat que l'objectiu és “lluitar contra la violència en l'esport, perquè volem combatre un problema que hem vist en els últims temps en les televisions de tot l'estat i que també hem patit en la nostra ciutat, amb pares o familiars de jugadors que han donat una imatge negativa que no és la que volem transmetre”.

Per açò en el passat plenari municipal es va aprovar una declaració institucional, amb el suport de tots els grups polítics, per a prevenir estes situacions “que són totalment contràries als valors de l'esport”. Així, s'ha condemnat qualsevol tipus de violència dins i fora de l'esport, especialment els brots de violència física o verbal que “a voltes es donen en les categories de formació”.

Julià ha destacat que l'actual equip de govern “va més enllà”, ja que “no ens quedem solament en les bones intencions, sinó que el joc net i el respecte passaran a ser obligatoris dins dels convenis i subvencions que se signen amb les entitats esportives, perquè no anem a permetre casos de violència en la nostra ciutat”.

De fet, des de la Regidoria d'Esports es controlarà que els clubs complisquen amb els protocols establits i “en cas que existisquen faltes s'imposen les sancions establides en els convenis i subvencions, amb la finalitat d'eradicar les actituds negatives o apartar a les persones que les produeixen, que no poden quedar impunes”.

A més, l'Ajuntament continuarà amb el cicle de xarrades de formació dirigit a entrenadors, directius i personal de les entitats esportives de la localitat, posant l'accent en “jornades per a millorar els seus coneixements i habilitats per a educar en contra de la violència als xiquets i xiquetes que practiquen esport i perquè a través d'ells també s'eduque als pares i mares”, ha afirmat l'edil.

TERMINI PER A SOL·LICITAR SUBVENCIONS

El consistori ja ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a optar als subvencions a entitats esportives i esdeveniments esportius del municipi, que ascendeixen a un total de 21.510 euros. La documentació necessària es pot entregar fins al 22 de maig en l'Oficina d'Atenció Ciutadana (planta baixa de l'ajuntament) o en el Servei Municipal d'Esports (piscina coberta).

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal