Les arts escèniques protagonitzaran una ruta cultural i turística el 19 i 20 de maig | La Vall d'uixo

Dilluns, Març 6, 2017 - 12:15
Les arts escèniques protagonitzaran una ruta cultural i turística el 19 i 20 de maig
El nou festival Fes La Vall d'Uixó seguirà la ruta de l'aigua amb actuacions de companyies professionals de teatre, marionetes, dansa i circ

Les arts escèniques prendran els carrers de la Vall d'Uixó els dies 19 i 20 de maig amb el Fes La Vall d'Uixó, un nou festival d'arts escèniques a les portes de la Serra Espadà. El regidor de Cultura, David Lluch, ha destacat que esta iniciativa “encaixa molt bé dins del nostre projecte cultural, que té com a objectiu vertebrar la ciutat en el seu conjunt”.

Les actuacions del festival tindran set escenaris diferents, seguint la ruta de l'aigua. En este sentit, Lluch ha afirmat que l'aigua “és un element que dóna vida i a través d'ell traçarem un recorregut turístic i cultural que atraga a veïns i visitants i els acoste al teatre, la dansa contemporània, la música, les marionetes i el circ”.

Els espectacles es desenvoluparan en el Paratge de Sant Josep, Aqüeducte, Plaza Orient, Plaza de l'Ángel, Plaza del Mercat i Plaça de l'Assumpció. A més hi haurà actuacions itinerants, perquè “volem que la cultura siga viva” i que este esdeveniment “servisca per a la dinamització turística i beneficie a l'economia local, perquè esperem molts visitants”, ha assenyalat l'edil.

La Companyia A Tempo Dansa s'encarrega de l'organització del Fes La Vall d'Uixó, que arreplega la tradició del Feslida. Els seus responsables, Pepa Cases i Rubén Carreguí, han remarcat que “després de quatre anys era moment d'expandir-ho i la Vall d'Uixó, la porta a la Serra Espadà, és el lloc idoni i a més mereix un festival d'estes dimensions”.

I és que en ell participaran companyies professionals valencianes, nacionals i internacionals, com la franc-argentina Hurycan. A ella se sumen Decopivolta Teatre, Malabreakers, Muppetece Teatre, Cirque Belui, Visitants, La Finestra Nou Circ i el grup local de batukada Pum Trà Tukada.

El festival serà per a tots els públics i amb entrada lliure, ja que les actuacions es duran a terme a l'aire lliure “en un format que permet descobrir escenaris diferents”. Així, Cases ha indicat que l'objectiu és “acostar les arts escèniques a un públic familiar en entorns urbans i naturals” i “a mesura que anem sumant edicions volem abastar més zones i més barris de la ciutat”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal