3.200 alumnes d'infantil i primària inicien el curs amb importants millores en els col·legis | La Vall d'uixo

Dilluns, Setembre 11, 2017 - 11:00
3.200 alumnes d'infantil i primària inicien el curs amb importants millores en els col·legis
La inauguració oficial s'ha celebrat en el CEIP Lleonard Mingarro, on s'ha consolidat el talús adjacent per a evitar el perill de despreniments i garantir la seguretat dels alumnes

3.200 alumnes d'infantil i primària han iniciat hui el curs escolar 2017-2018 en els 12 col·legis públics de la Vall d'Uixó, que este estiu han rebut importants millores gràcies a una inversió de 300.000 euros de l'Ajuntament i la Conselleria d'Educació.

La inauguració oficial s'ha celebrat en el CEIP Lleonard Mingarro, on una empresa especialitzada ha consolidat el talús adjacent al pati i ha instal·lat un mallat d'alta tensió per a evitar despreniments, complint amb un compromís que l'actual equip de govern va adquirir amb la comunitat educativa el passat curs.

La regidora d'Educació, Carmen García, ha destacat que estes obres suposen “garantir la seguretat de l'alumnat”, per al que l'Ajuntament ha aportat quasi 60.000 euros. També en esta línia s'ha actuat en el CEIP Ausiàs March, on s'han “substituït les plaques de la façana en mal estat per a evitar el perill de caiguda”.

L'alcaldessa, Tania Baños, ha afirmat que “les coses en política es demostren amb fets, solucionant els problemes i posant diners”. Així, front “a l'alarmisme que alguns intenten crear” l'actual equip de govern “treballem i complim promeses”.

Entre les novetats d'este curs escolar també està la incorporació d'un cicle formatiu d'informàtica en l'IES Benigasló, de l'Aula Mentor en l'Escola d'Adults i de la nova aula d'infantil 2 anys en el CEIP Blasco Ibáñez, amb 18 places.

Quant a les intervencions de millora, a més dels citats Lleonard Mingarro i Ausiàs March, també s'han escomès en el Centelles (reparació esquerdes i mur), Eleuterio Pérez (pati), Colonia Segarra (rampa d'accessibilitat i impermeabilització del porxo), Blasco Ibáñez (aula infantil 2 anys), Assumpció (camp d'esports) o Botànic Cavanilles (reforç del forjat), entre unes altres, sobretot “per a implantar el projecte de transformació d'exteriors com a zona educativa”, ha apuntat García.

Baños ha afegit que “sabem que encara hi ha moltes coses per fer, però no partíem de zero en l'estat de les infraestructures educatives”. Per açò s'ha fet “una aposta forta per adequar els col·legis i mantenir-los”.

A més ha posat l'accent en la incorporació d'una nova aula d'infantil 2 anys “per a garantir l'educació pública en edat no obligatòria” i així “beneficiar a les famílies que no poden fer front al pagament d'una guarderia privada”. “Mentre els anteriors govern del PP retallaven línies, actualment els governs del canvi augmentem el servei públic d'educació per a garantir la igualtat d'oportunitats”, ha finalitzat.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal